Най-сетне: Тази забрана ще посече жестоко циганите

8080

Какво ще правят ромите през зимата, след като им забранят да се топлят със стари мебели и черчевета. Нова наредба, чиято цел е по-чист въздух през зимата, забранява за отопление да се ползва дървесина, която е обработвана с лак, бои, химикали и смоли. Причината е, че при изгарянето им в атмосферата се отделят вредни изпарения.

Проектът е подготвен от Министерството на земеделието. Изискванията са за битово отопление да се използва само суха дървесина, която не е претърпяла химическа обработка или да е свързана с примеси, представляващи текстил, пластмаси, гуми или други вещества.

Проектът на нормативния акт е изготвен от междуведомствена група съвместно Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ), Изпълнителна агенция по горите (ИАГ), Министерство на околната среда и водите (МОСВ), Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Асоциация „Общински гори“, браншови и неправителствени организации, пише „Трафик“.

Текстовете са съобразени с европейските директиви за по-чист въздух в Европа.

Според специалния доклад на Европейската сметна палата и статистиката на Световната здравна организация страната ни е на първо място по замърсяване на въздуха, а основните източници за това са битовото отопление и автомобилният транспорт.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ