Корнелия Нинова: Бойко Борисов ни вкара в дипломатически скандал

Бойко Борисов, Корнелия Нинова

Лесно се гради фалшив образ, когато имаш коментатори и медии под ръка, това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във Facebook.

Но именно защото е фалшив, този образ може много бързо да бъде сринат. Внушението, че правителството води успешна външна политика, а Бойко Борисов е най-големият дипломат на Балканите беше опровергано от думите и действията на самия Бойко Борисов. Той ни вкара в дипломатически скандал със Сърбия за Косово, със Северна Македония, наричайки президента и премиера северномакедонци, а сега и с Румъния, обвинявайки румънските туристи за преносители на чумата. Жалкото е, че от такива “дипломати“ страда България и българите.

„Присъединяването на Западните Балкани към ЕС е един от най-силните приоритети, които имахме по време на председателството на Съвета на ЕС. Реализацията му изисква добросъседски отношения. Уви. Дипломацията е тънка работа и не е за всеки“, допълни тя в социалната мрежа.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ