Разкриха умопомрачителни подробности за изрода Зайков

Стоян Зайков

Две нови камери за Съдебна медицина

Стоян Зайков-Чане още е в моргата, а роднините му не могат да го погребат близо 3 месеца след смъртта му. Това съобщиха самите те пред “24 часа”.

Причината е, че от Софийската окръжна прокуратура не са издали заповедта за освобождаването на тялото. Обвинителите я бавят по няколко причини. Една от тях е, че искат да сравнят отпечатъците на Зайков с тези по оръжията му. Засега е намерено само 1 – рязана пушка. Липсва обаче 22-калибровият пистолет, с който Чане уби бившата си приятелка Милена Шишкова.

Самата експертиза пък е категорична, че с откритата рязана карабина Чане се е самоубил, а преди това е убил и съседа си Валентин. Той бе открит мъртъв в дома си на 13 май. 4 дни по-рано Милена бе намерена убита в полето пред къщата си в Костенец, а Чане бе обявен за издирване.

Мащабната акция по търсенето му в Костенец и околността продължи 19 дни. Тогава граничари го засякоха в района на с. Долна баня и го обградиха. Чане стреля по тях, а те отвърнаха с изстрели във въздуха. Видял, че го превъзхождат многократно, рецидивистът се простреля в сърцето. Така той остави сина си Стивън кръгъл сирак.

Тялото на мъжа е в една от 2-те нови хладилни камери, с които се сдоби софийската морга. Те са били купени през последните месеци и тялото на Зайков е сред първите, положени в тях.

Целта на закупуването им е да има повече място в случай на тежки катастрофи или убийства като това в Нови Искър, където Росен Ангелов-Горския застреля 6-има души. След постановянето им имало преразпределение на телата. В момента в столичната морга има 116 непотърсени или без издадена заповед за освобождаване тела и трупни останки. Най-старото е от 2006 г. Причината да стои там е, че роднините били в конфликт с мъжа и отказват да го погребат.

Сред най-дълго стоялите в моргата е 5-годишният Никита Плотников. Тялото на детето бе намерено в куфар в р. Искър край Долни Пасарел. Майка му бе открита мъртва в Приморско, а баща му Вадим дойде в България 10 месеца след убийствата. Едва тогава взе и тялото. Росен Ангелов пък стоя в хладилна камера 3 месеца, преди сестра му да вземе тялото. (24часа)

Зайков, убил 2-ма,

още в моргата, не

дават на близките

да го погребат

Зайков бе издирван 19 дни.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ