Депутатът Александър Сиди изригна срещу ЦИК заради глобата на Джамбазки: Да въоръжим полицаите с водни пистолети ли?

Александър Сиди

Народният представител от ВМРО Алексендър Сиди изригна срещу решението на ЦИК да глоби еврдепутата Ангел Джамбазки. В решението на Избирателната комисия се посочва, че според Изборния кодекс се забранява използването на материали, които накърняват добрите нрави. А Джамбазки ги е накърнил, сравнявайки реакцията на българската полиция в случая в град Куклен с брюкселската полиция при овладяване на улични безредици – в случая за отблъскване на терористично нападение с използване на огнестрелно оръжие.

Ето какво пише Александър Сиди в социалната мрежа:

Твърдо смятам, че Българската полиция ТРЯБВА да може да използва огнестрелното оръжие, с което така или иначе е въоръжен всеки един полицай! И ако това не се харесва на ЦИрК, то това е проблем на избирателната комисия (която впрочем трябва да се занимава с избори, а не с полицията). Във всички демократични държави полицейските служители са неприкосновени и могат да застрелят нарушител, дори само ако се приближи опасно близо до служителя на реда. Тук в нашата родина сме свидетели как полицай беше пребит от озверяла циганска тълпа, и той дори не извади оръжието си. По логиката на ЦИК, хайде да отнемем оръжието да полицията и да ги оборудваме с водни пистолетчета. И за да задоволим изцяло изборната администрация, да премахнем и българското знаме от реверите на полицейските служители…. Ако ЦИК изработят промени в Изборния кодекс в тази посока (защото те работят по ИК, а не по ЗМВР), то аз с удоволствие ще ги внеса в Народното събрание, за да бъдат ОТХВЪРЛЕНИ незабавно и да се пресекат мераците на избирателната комисия да се намесват в сфери от обществения живот, които са мнооооого далеч от техните компетенции!


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ