Полиция и прокурори в къщата на кмета на Кранево, разпитват го за баща му – убил и разчленил съсед

Полиция

Заместник-главният прокурор Гешев оповести, че жестокото убийство, завършило с разчленен труп и опит за прикриване на следите, е разкрито. Става дума за 91-годишен мъж, убил свой съседен по особено жесток начин. Трупът на жертвата е бил разчленен и изхвърлен в гориста местност. Извършителят се оказва баща на настоящият кмет на с. Кранево – Румен Николов.

Според запознати още в четвъртък около 5.30 сутринта униформени и наблюдаващи прокурори са влезли в дирите на убиеца и неговите помагачи. Рано в четвъртък е било извършено претърсване на дома на кмета на Кранево – Румен Николов. Процесуалните действия са продължили и в сградата на кметството.

Съседи на кмета на краневската улица „Волга“ споделят, че е имало поне 3-4 патрулни коли, прокурори и служители на ОДМВР, като служителите са нахлули в дома на Румен Николов. Тогава местните жители на Кранево са помислили, че става дума за някаква акция на икономическа полиция във връзка с корупцията.

Истината обаче се оказва друга – бащата на кмета на Кранево се оказва убиец и най-вероятно е имал помагачи, които са му помогнали да прикрие престъплението. Кои са те на този етап не е известно. Кметът на Кранево вероятно също е викан за разпит, тъй като четвъртък и петък тази седмица не е бил в кметството на работното си място. Вероятно е давал показания пред прокуратурата и разследващите.

Кметът на Кранево Румен Николов е изключително близък до кмета на Балчик – Николай Ангелов и се смята за част от най-близкия му кръг. Наличието на политически елемент вероятно е и причината в процесуалните действия да се намесят от Главната прокуратура, за да се гарантира, че няма да има опити за политически натиск над местните разследващи.

Кметът на Балчик миналата година също се забърка в скандал с правоохранителните органи, след като беше огласено, че има оплаквания от общински съветници в Балчик, че са били заплашвани от Николай Ангелов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ