Снимката на годината: Димитър – героят, който загина, за да спаси живота на десетки при мелето на „Струма“

1549431449-1549354448-2111810330

Това е 54-годишният Димитър Костадинов от санданското село Ново Делчево, който загина в зверска верижна катастрофа на АМ „Струма“ между Сандански и село Дамяница преди повече от половин година, премазан от камион, докато се опитвал да предупреди останалите шофьори да внимават, че има катастрофа.

Негова снимка е била предложена за кадър на годината на любителски фотоконкурс в родното му село.

Костадинов излязъл в гъстата мъгла на пътното платно и започнал да маха срещу идващите коли, за да предотврати последващ сблъсък и предупреди шофьорите да намалят скоростта си.

Но за кратко! Водач на камион не го видял и го премазал. Убил го в мъглата- на място.

Димитър Костадинов загина ,за да спаси десетки пътуващи, от още по-тежки последствия в една от най-жестоките катастрофи, ставала на територията на област Благоевград.

14 ранени и 1 загинал, е черната равносметка от кървавия сблъсък на 25 автомобила, 2 автобуса и микробус, които се нанизаха един в друг и се наложи да режат ламарини, за да спасяват ранените.

Но Димитър Костадинов, който от добро сърце излезе на пътя, загина. Изненадващо и нелепо. А малко преди това бил изпратен от близките си на работа в мебелна фабрика в Сандански.

Трагедията е голяма. Съселяните му ,колегите му и най-вече неговите близки и семейството му са в шок. Покрусени!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ