Фандъкова хвърли бомба, заради съмнения за корупция, ГЕРБ сменял управлението на София

йорданка фандъкова

Всички големи ремонти в София ще приключат до началото на учебната година.

Това обеща в Сутрешния блок на БНТ кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Работата ще продължи само на улица „Сребърна“, където се изгражда нов канализационен колектор.

Фандъкова съобщи, че в заключителна фаза е подмяната на асфалта на бул. „България“, където работите ще приключат до края на месеца. До 10 дни се очаква подновяването на реконструкцията на Западния парк. Там работите са били замразени през лятото заради необходимостта да се преправи проекта, в който е бил изпуснат съществуващ колектор край входа.

В срок се движат и дейностите по третия лъч на метрото, като строителните работи ще приключат в края на октомври. До средата на 2020 г. ще завърши и изграждането на следващата отсечка – от „Овча купел“ до „Горна Баня“. След пускането й над половин милион души ще ползват дневно метрото.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Това е мой личен приоритет. Не допуснах да се спре, защото спирането и пускането на метрото не е детска играчка. Много е важно строителството да продължи. Имаме планове и проекти за следващите отсечки.
Кметът на София съобщи, че през есента се очаква пристигането на 13 нови трамвая и на 15 електрически автобуса. Вече са поръчани още 82 автобуса, 25 трамвая и 30 тролея.

Фандъкова увери, че няма да има проблеми с парното през следващия отоплителен сезон и че вече е уточнена схемата на разплащане от „Топлофикация“ към „Булгаргаз“.

По отношение на местните избори, Фандъкова заяви, че ще обяви решението си дали да се кандидатира за нов мандат в началото на септември. Тя обаче добави, че предстоят промени в екипа на ГЕРБ в София.

„За да променяме града си, ние трябва да променим себе си, екипа си, начина си на работа“, обяви столичният кмет.
Фандъкова потвърди, че промени в екипите на ГЕРБ ще има и в други населени места: „Това, че трябва да се разчиства е наша практика и принцип от създаването на ГЕРБ. Когато има съмнения, отговорният начин е да изчистим екипа, да покажем на хората, че за нас най-важно е развитието на града.“За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ