Вик на ПИК: Венелин Петков и Гена Трайкова в завера за преврат срещу Бойко Борисов, още две от bTV са в кюпа

венелин петков

Грозна схема за налагането на кандидатурата за кмет на София на протестърската коалиция Демократична България арх. Борислав Игнатиев и водача на листата й за общински съветници в столицата Методи Лалов замислят новинарските началници в Би Ти Ви Венелин Петков и Гена Трайкова.

Те възнамеряват да мобилизират цялата медия по време на предизборната кампания за местния вот, за да прокарват тезите на проваления правосъден министър Христо Иванов и пишман лидера на ДСБ Атанас Атанасов срещу правителството на Бойко Борисов и кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

Това научи ПИК от отлично информирани източници от самата медия.

Вчера „бесните десни“, както наричат хората на Христо Иванов и Атанас Атанасов, обявиха, че техният кандидат за кмет на София е именно арх. Борислав Игнатов, който беше флагман на атаката срещу бившия шеф на КОНПИ Пламен Георгиев.

Обявеният за водач на листата за общински съветници в София на Демократична България Методи Лалов пък е острието на атаките срещу Иван Гешев и издигането на кандидатурата му за главен прокурор. Той ще бъде начело и на подготвяните през септември протести срещу Гешев, с които „бесните десни“ се надяват да провалят избирането му за обвинител №1.

Зад заверата за използването на една от частните национални телевизии в полза на малка, но много шумна политическа формация стоят именно Венелин Петков и Гена Трайкова, които от четци на новини станаха началници в медията и колят и бесят до ден днешен. Източници на ПИК съобщиха, че те често са засичани в офиса на Христо Иванов, където е уговорена и постановката за клатенето на държавата преди местните избори и притискането на управляващите.

Със специална задача в дискредитиращата акция е натоварена репортерката, която обгрижва правосъдния ресор – Канна Рачева. Шумната и очевидно некомпетентна в сектора си дама отдавна изпълнява протестърски поръчки в полза на оскандаления шеф на ВКС Лозан Панов, с когото дори си уговарят срещи пред сградата на ВСС с есемеси, докато траят заседаниета на правосъдното правителство.

Видимо подвластната на алкохолни залитания журналистка обикаляла коридорите на Би Ти Ви, за да обяснява на колегите си, че протестите през септември срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор ще разтърсят правителството, премиерът Бойко Борисов ще се уплаши и ще накара сегашният обвинител № 1 Сотир Цацаров да изтегли кандидатурата му за негов заместник.

Новата така срещу Гешев през септември явно е замислена след провала на комичния протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор в края на миналия месец, когато пред ВСС се събраха петдесетина души, но целият им патос се изчерпа с това да замерят с яйца и домати граждани, които се противопоставят на протестърския натиск, и да бълват обиди и проклятия за децата им и за самите тях.

Венелин Петков и Гена Трайкова пък разчитали на междувластието, за да могат безпрепятствено да реализират заверата с Демократична България, като залагали и на водещата на почиващото в момента публицистично предаване „Лице в рице“ Цветанка Ризова, която бодро, но крайно бездарно изпълнява такива политически поръчки.

Преди дни чужди медии съобщиха, че чешкият милиардер Петр Келнер възнамерява да купи медийната група Central European Enterprise Media, част от която са bTV и „Ring“. Шефът на СМЕ Флориан Скала в момента е зает със сделката и заговорниците разчитат, че ще могат спокойно да си разиграват коня, докато началниците им в чужбина уреждат продажбата на Би Ти Ви.

Дали сделката ще бъде реализирана, е трудно да се каже, тъй като Комисията за защита на конкуренцията вече отказа на Келнер, който притежава телекомуникационната компания „Теленор България“, да купи „Нова Броудкастинг Груп“, към която спада Нова телевизия. И за сегашната сделка ще е нужно одобрението на КЗК, тъй като в България медийната група СМЕ притежава каналите Би Ти Ви, Би Ти Ви CInema, Би Ти Ви Comedy, Би Ти Ви Action, Би Ти Ви Lady и „Ring“.

В телевизията обаче с трепет очакват новите собственици, за да ги сезират за огромната сума пари, изхарчена за широко рекламираното ново студио.

Според източници от Би Ти Ви то е погълнало около 10 милиона лева под прякото ръководство на Венелин Петков, ангажирал с изработването му външна фирма. Служителите в Би Ти Ви са категорични, че в случая има злоупотреби и че точно страхът на компанията около Венелин Петков и Гена Трайкова от намесата на прокуратурата в разследването на харчовете за новото студио е в основата на притесненията им от Иван Гешев и акциите срещу него, инспирирани от друг клиент на прокуратурата – подсъдимия олигарх Иво ПрокопиевЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ