Родна легенда го закъса със здравето, Бойко Борисов мигновено се намеси

Бойко Борисов

Любимецът на хиляди българи, блестящият изпълнител на „Не остарявай, любов“ и още много хитови песни Михаил Белчев, няма да пее довечера на 19 август на организирания и продуцирания от него концерт в Летния театър на Бургас „Старите приятели“.

Веднага плъзнаха слухове, коментиращи по неверен начин причините. За да научим истината от извора, се свързахме със съпругата на барда – актрисата и певица Кристина Белчева.

– Г-жа Белчева, защо Мишо няма да пее довечера (19 август 2019 г.) в Летния театър в Бургас. Заговори се за сериозни здравословни проблеми. Отговаря ли това на истината?

– На 13 август вечерта се събрахме в тесен приятелски кръг в двора на „Журналистите“ в „Св. св. Константин и Елена“, за да отпразнуваме рождения ден на Мишо. По някое време той получи остри коремни болки. Веднага помислихме, че е от храна. Предният ден бяхме обядвали морски дарове, но въпреки това решихме да потърсим лекарско мнение. Истината е, че Мишо през живота си не е имал проблеми със стомаха. Отидохме в болница „Света Анна“ във Варна, където направиха пълни изследвания, включително и скенер. Лекарите изключиха всякакви лоши варианти и започнаха да обсъждат дали наистина не е хранителен проблем.

– До какъв извод стигна медицинският екип?

– След изследванията и когато болките бяха овладяни се появиха индикации за частична чревна непроходимост. А това винаги налага спешна оперативна намеса.

– Кой се нае с операцията?

– Към блестящите хирурзи от болница „Света Анна“ във Варна се присъедини и професор Никола Владов от Военномедицинска академия. Той освен прочут хирург е и мой братовчед. Професорът прекъсна ваканцията си в Синеморец и веднага се отзова на молбата ми, за да помогне.

– Имаше ли критични моменти?

– Не. Кольо Владов, доктор Кирязов и колегите им веднага ни ускокоиха, че е бил, както казва народът, „малкият дявол“ – частично чревно срастване.

– Какво означава това?

– Да не навлизаме в медицински подробности. Още повече, че аз не съм лекар. Реакцията на екипа в „Света Анна“ беше абсолютна навременна и точна. Мишо стана и се раздвижи още на втория ден.

– Как е той сега?

– Чувства се много по-добре. Цялото ни семейство е безкрайно благодарно на д-р Валентин Власаков, шеф на реанимацията в „Света Анна“, и на всички, които всяка минута се грижат за Мишо изключително професионално. Това са хора, за които професията е религия. Помогнали са на хиляди.

– Премиерът Бойко Борисов също е предложил помощта си още на 14 август…

– Да. Той искаше веднага да съдейства за транспортирането на Мишо във Военномедицинска академия в София, но  това не беше препоръчително преди операцията.  Знае се, че премиерът не за първи път реагира мигновено при идентични ситуации.

– Как реагираха колегите, които довечера излизат в Летния театър на Бургас – бяха ли разочаровани, че Михаил Белчев няма да пее с тях?

– Колегите, между които са Йорданка Христова, Богдана Карадочева, Стефан Димитров, Нели Рангелова, Хайгашод Агасян, Георги Денков, Стефан Диомов, Асен Масларски, Милица Божинова, Джина Иванова, „Фортисимо“, Драго Драганов и специалният гост Недялко Йорданов – силно притеснени за здравето на Мишо – първо предложиха да отложим шоуто. Но той категорично отказа, обяснявайки им, че всичко е под контрол. Мишо е вдъхновител, организатор и продуцент на спектакъла „Старите приятели“. Той успя да финализира всички ангажименти, свързани с него.

– Вече се появиха афишите за грандиозния концерт „Булевардът“ на 8 ноември в зала 1 на НДК. Как върви подготовката?

– Подготовката за празничното за българската попмузика и въобще за българската култура събитие продължава с пълна пара. Вярвам, че зала 1 на НДК ще бъде пълна. А сега, единствената молба на семейството ни, е да не се допуска злоупотреба с медицинските факти. От следващата седмица Мишо Белчев продължава работа по подготовката на „Булевардът“.

Източник: „БЛИЦ“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ