Спецпрокуратурата арестува най-известния италианец в България

Заснемане

Специализираната прокуратура е провела спец акция вчера в пловдивското село Шишманци. Бил е арестуван известният италиански бизнесмен Ерос Фабрицио Фрески.

Той живее от 20 години в България и е най-големият земеделец в региона. Обработва над 30 000 декара.

Заедно с Фрески са били закопчани още петима души, негово обкръжение и негови служители. По информация на БЛИЦ, спецпрокуратурата рови за данъчни престъпления за над 2 милиона лева и евросредства, с които е злоупотребено.

Пред колегите БЛИЦ адвокатът на Фрески Иван Маринов заяви, че току що всички заедно с клиента му работниците му са били освободени след 24-часово задържане.

Защитникът подчерта, че не знае за какви евросредства става на въпрос и тепърва ще се изясняват тези неща. Според него, няма конкретика в обвинението.

Фрески е освободен под рекордната парична гаранция в размер на 100 000 лв. Двама от неговите хора са с парична гаранция от по 30 000 лв и трима излизат без обвинение от ареста.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ