Пламен Георгиев готов за разговор на испански език, погледнете дипломата му (Снимка)

пламен георгиев

Изпратеният от правителството за консул на България във Валенсия бивш шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев е в състояние да води разговори на испански език.

Това става ясно от сертификат за обучението му по испански, издаден от езиковата школа „Никанор“. Според него Георгиев е покрил ниво B1 според европейската езикова рамка. Една от основните критики срещу Георгиев, след като стана ясно, че на 7 август правителството го е назначило за консул на България във Валенсия, бе че не владее добре испански език. Посочваше се, че нивото му е А2, което означава базисни умения за разбиране.

Още през 2017 г. обаче Георгиев е покрил ниво В1, става ясно от сертификат, с който „24 часа“ разполага. Според европейската езикова рамка това ниво позволява воденето на свободен разговор на съответния език по познати теми и покриване на почти всички случаи на всекидневното ползване на езика в съответната чужда страна.

Именно това ниво на владеене на испански език е записано и в официалните документи, с които България е поискала от Испания да приеме Георгиев за консул във Валенсия. Според документите бившият шеф на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество владее освен това английски език на ниво С1, което означава свободно владеене и руски на ниво В1.

Георгиев е два пъти носител на наградата за борба с престъпността на името на италианския магистрат Джовани Фалконе, подчертава България пред испанското правителство.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ