Венцислав Караджов: 5,1 млн. лв. е глобата за НАП заради теча на данни

Венцислав Караджов

5,1 млн. лв. е глобата за НАП заради теча на данни, съобщи председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов по Би Ти Ви. В случай, че НАП обжалва, това може да продължи година. Обикновено обаче 80-90% от решенията на комисията се потвърждават от съда, каза Караджов.

Според него течът на данни, заради което банка ДСК бе глобена с 1 млн. лв., е по-скоро кражба. Кредитните досиета на 33000 клиенти на банката са изтекли в мрежата. Съдържат данни за искането на кредит, данни за семейството на кредитополучателя, адреси и телефони, съобщи председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов по Би Ти Ви.

Очевидно има интерес към подобни кражби, обясни Караджов след въпрос защо е извършена кражбата. Според него няма да се налага смяна на личните карти. Санкцията не е да се накаже администратора на банката, а да направи така, че да не се стига до. подобни случаи.Според него след публичния скандал нещата ще се променят и в публичния , и в частния сектор.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ