Злощастна самолетна катастрофа отне живота на известен композитор

самолет сем

Двама водещи британски музиканти и бебето им загинаха в самолетна катастрофа в Швейцарските Алпи, съобщиха световните агенции.

Джонатан Голдщайн и Хана Марчинович, и двамата запалени авиатори, летяли с дъщеря си Саска от Швейцария до Италия, близо до италианската граница, когато самолетът им се разбил в прохода Симплон.

Говорител на семейството каза: „Всички сме опустошени от новината за смъртта на Джонатан, Хана и Саска. Много ги обичахме всички. Те бяха толкова щастливи заедно и ще ни липсват ужасно. Бихме помолили медиите да уважават интимността на семейството в този изключително труден момент.“

Джонатан Голдщайн е известен композитор, чиято компания „Goldstein Music Group“ продуцира и създава музика за филми, телевизия, реклами и театър, пише impressio.dir.bg.

Хана Марчинович е изтъкната саксофонистка, работила като солистка с Лондонския симфоничен оркестър (LSO) и Лондонската Филхармония. Тя е изнасяла концерти в най-престижни концертни зали във Великобритания, включително в „Роял Албърт Хол“ и „Кадоган хол“.

Според местните медии двойката излетяла със самолет Piper PA-28 в събота сутринта от Лондон, след което кацнала в Троа, Франция, преди да направи още една спирка в Лозана, Швейцария, където останала да пренощува.

Властите заявиха, че са заминали за Перуджа, Италия, в 9 часа сутринта в неделя, но катастрофирали по пътя. Федералният орган по авиационната безопасност започна разследване на причините за катастрофата.

Турист, разхождащ се в района на Симплонския проход със семейството си, разказва пред медиите, че е видял ужасяващата гледка, как самолетът избухнал в пламъци и как двама души, тичали към останките в отчаян опит да помогнат. Но дори не успели да се доближат до тях, заради пламъците и дима.

Джонатан Голдщайн, който основава музикалната група „Голдщайн“ през 2008 г., започва кариерата си като музикален директор и композитор за Кралската Шекспирова компания и Кралския национален театър.

Автор е на част от музиката за „Нос страх“ на Мартин Скорсезе, култовият трилър от 1991 г. с участието на Робърт Де Ниро. През 2007 г. е номиниран за награда „Айвър Новело“ за композицията му към „Primo“, драма на BBC с участието на Антъни Шер.

Компанията на Джонатан Голдщайн „Goldstein Music Group“ печели няколко награди за рекламна музика за Gilette, Volvo и Heineken, HBO, телевизионни реклами на NSPCC, както и множество творчески награди.

Г-жа Голдщайн, която се изявява под името Хана Марчинович е свирила на саксофон и с концертния оркестър на Би Би Си. „Музиката, която ме поразява, е музика, която наистина ме движи“, казва Хана на получаването на стипендия за обучение в Кралската музикална академия.

„Като музиканти ние се влияем от много и различни стилове, на аз лично намирам, че съм най-трогната от простотата на една красива мелодия“, споделя още тя.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ