На „Сан Стефано“ е страшно: Чистката на Кошлуков помете и сутрешния блок – метлата застигна щерката на Николай Гигов и нейна колежка

Заснемане

На „Сан Стефано“ 29 става страшно и служителите на телевизията-майка вече ходят на работа с едно на ум дали метлата на новото ръководството няма да ги помете в невижданата чистка, която се извършва в последния месец.

По-рано днес стана ясно, че трудовият договор на една от емблемите на българската спортна журналистика Камен Алипиев-Кедъра ще бъде прекратен, тъй като за определени позиции имало задължителни правила за образователен ценз. Според новия шеф на дирекция „Спорт“ Сашо Йовков Кедъра може да остане в БНТ на граждански договор. Друг е въпросът дали той ще приеме това…

Чистка има и в сутрешния блок на държавната медия след като Емил Кошлуков стана шеф на медията. Боряна Каменова и Ели Гигова вече няма да бъдат част от екипа. ПИК опитва да се свърже с дъщерята на Николай Гигов от края на миналата седмица, но тя не отговаря на телефонните позвънявания.

Боряна Каменова обаче потвърди, че с колежката й напускат студиото на сутрешния блок. „Година заедно! В хубаво и в лошо. В радост и неволи. Не се развеждаме… Само ще можем да се виждаме и като нормални хора, та даже и да се напием! Бонус – бях повече с вас, отколкото с мъжа ми, но ме изтърпя. Благодаря ви, morning glory team и на Теб, любов моя. Прощавайте всички за астрално обусловените ми характеропатии, предречени от Ели Гигова. Не е кеф да ставаш в 4, но е кеф, когато лягаш доволен. И това е ставало, нали? Успех на всички в следващите страници. И един човек да се е будил с нас усмихнат, имало е смисъл!“. С тези думи, поместени в профила й във „Фейсбук“, Боряна се сбогува с екипа на предаването.

Твърди се, че Ели Гигова отново ще замине на работа в Брюксел. Преди да приеме предложението да води сутрешния блок на БНТ, тя бе на служба в Европейския парламент.

Припомняме, че миналия месец от „Сан Стефано“ си тръгна и Витомир Саръиванов, който в последната година бе главен продуцент на продуцентски център „Спорт“ към дирекция „Информация“. Новоспормираната дирекция „Спорт“ пък пое Сашо Йовков само няколко дни след избирането на Емил Кошлуков за генерален директор.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ