Депутат повежда ВМРО към местната власт с изключително силен отбор във Врачанско

20

След проведените общи събрания на структурите на ВМРО във Врачанска област стана ясно, че Патриотите ще участват в местните избори във всичките десет общини на областта. ВМРО издига свои кандидати за кметове на общините Враца, Оряхово, Мездра и Роман, съобщиха от пресцентъра на партията.

Във Враца са обсъждани две кандидатури, но с пълно мнозинство местната структура подкрепи депутата Красимир Богданов. ВМРО ще представи пълна листа за общински съветници с широко гражданско присъствие и кандидати за кметове в почти всички населени места в общината. Очаква се зад кандидатурата на Богданов да застанат политически партии както от патриотичния сектор, така и от традиционната десница, а също и социалдемократически формации.

В Оряхово войводите залагат на заместник-областният управител Робертино Маринов. Кандидати за кметове ще бъдат издигнати във всички села. Продължават преговорите за коалиция с други политически партии.

В Мездра ВМРО ще участва заедно с ГЕРБ, като кандидатът за кмет е предприемачът Мирослав Захариев – член на общинското ръководство на ВМРО.

В Роман ВМРО ще участва самостоятелно, а организацията издига кандидатурата на управлявалия два мандата общината бивш кмет Красимир Петков.

В общините Мизия, Криводол и Борован ВМРО ще участва със собствени листи за общински съветници и кандидати за кметове на кметства.

В Хайредин Патриотите се коалират със Земеделски народен съюз, а в общините Козлодуй и Бяла Слатина продължават преговорите за формиране на десноцентристки коалиции.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ