Каракачанов разкри кандидатът на ВМРО за кмет на Плевен

Красимир Каракачанов, д-р Калин Поповски

Депутатът д-р Калин Поповски е номиниран за кандидат на ВМРО – Българско национално движение за кмет на Плевен.

Това обяви на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен лидерът на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

Д-р Поповски каза пред журналистите, че разчита за добро представяне с възможност за влизане на балотажа.

Надявам се да сме от добре представилите се политически сили. Сред кандидатите за съветници от ВМРО ще има широко гражданската квота – ще има лекари, архитекти, учители и хора от бизнеса. Ние сме трета политическа сила и е нормално да имаме кандидат за кмет в Плевен, обобщи той.

Д-р Калин Поповски е бил два мандата общински съветник преди да стане депутат в 44-ото Народно събрание. Председател е на ВМРО за областта от доста години и е нормално да бъде кандидат за кмет, каза Красимир Каракачанов.
Плевен има много проблеми от социално-икономическо естество. Ние сме един от шампионите по обезлюдяване. Това е така, защото в годините на демокрацията не направихме нормална конверсия на икономиката като затворихме десетки заводи. Така избягаха хората. Проблемите на Плевен са и от гледна точка на чистота и кучетата. Загуби се комуникацията между плевенските кметове и Правителството и така всичко стои на едно място, заяви Калин Поповски.
Военният министър Красимир Каракачанов, който участваше в срещата по повод провеждането на кампанията „Бъди войник“ в Плевен каза, че по време на изборите в края на октомври, ВМРО ще води преференциална политика и така листите ще бъдат подредени от самите избиратели.

Той отговори и на въпроси на журналисти, свързани с проектите за модернизация на армията.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ