ВМРО със силна заявка във Велико Търново, народен представител се хвърля в битката за кметското кресло

д-р Милен Михов

Заместник-председателят на ВМРО и народен представител доц. д-р Милен Михов е кандидатът на ВМРО за кмет на община Велико Търново, съобщи пред журналистите в пресклуба на БТА в старата столица общинският председател на партията Евгени Коев. Той отбеляза, че номинациите за кмет са били три, но като най-разпознаваем, с богат политически и административен опит е бил посочен народният представител.

В областта ВМРО издига трима кандидат-кметове и десет листи с кандидати за съветници в различните общини.

В кампанията за местни избори ВМРО влиза със самочувствие и със спокойствие, посочи кандидатът за кмет на Велико Търново Милен Михов и допълни:

Няма да спестим критиката към никого, но няма да дамгосваме никого. Няма да бъда Мая Манолова във Велико Търново.

Той е категоричен, че ВМРО не участва в местните избори заради олимпийския принцип, а заради олимпийския девиз „По-бързо, по-далеч и по-силно“. Самият той е бил общински съветник във Велико Търново в продължение на пет мандата и е наясно с проблемите на града и общината, с перспективите пред региона и начините да бъде подобрено това, което вече е постигнато.

Доц. Михов отбеляза, че приоритет за ВМРО е политиката свързана с образованието и в тази връзка той, като кандидат за кмет, и предложените общински съветници, ще настояват изхранването в детските ясли и градини да бъде поемано от общинския бюджет, за да бъдат облекчени родителите от всякакви такси.

Подобен пример съществува от 8 години в община Златарица, припомни Пенчо Чанев, кмет на общината, който местната организация на ВМРО издига за четвърти управленски мандат.

В Горна Оряховица кандидатът за кмет на партията ще бъде дългогодишният общински съветник Кирил Кирилов.

В останалите седем общини от ВМРО ще подкрепят кандидатури на личности, които отговарят на критериите за добро и отговорно управление, в десетте общини от областта ВМРО ще участва с листи за общински съветници, както и с кандидати за кметове в някои от населените места.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ