Домусчиеви и Румен Гайтански водят в търга за почистването на София

Кирил Домусчиев

Фирми, свързани с братя Домусчиеви и Румен Гайтански – Вълка, са основните претенденти в търга за почистването на София, съобщи „Медиапул“. Това стана ясно при отварянето на офертите в най-голямата обществена поръчка на столицата с бюджет от 430 млн. лв. за следващите 5 години.

Офертите са общо 10. Повечето кандидати са консорциуми от по няколко фирми. Те кандидатстват за 7 зони, обхващащи 19 и половина („Триадица“ е разделен на две) от 24-те столични района.

Румен Гайтански – Вълка кандидатства с две свои фирми – „Зауба“ и „Грийн партнърс“ за обслужването на 11 от районите. В момента официално дружествата на Гайтански нямат договори с общината, но работят в града чрез договори с други дружества.

Преди 12 години фирмите на Румен Гайтански бяха монополисти в събирането на боклука в столицата. Договорите с тях бяха прекратени, когато кмет на София беше настоящият премиер Бойко Борисов, след като няколко пъти в продължение на седмици не изпълняваха задълженията си и не извозваха отпадъците. Тогава Борисов публично заяви, че прави всичко възможно „да се освободим от Вълка в София“.

Консорциуми с фирмата „Титан“, свързана с Кирил и Георги Домусчиеви, е единствен кандидат за три от зоните, които обслужва и в момента. Офертите на консорциумите „Титан София Изток 1“ и „Титан София Център“ са единствените за тези позиции. Фирмите от тази група имат шанс да вземат и още една зона, но за нея се бори и фирма на Гайтански.

В останалите три зони кандидати са дружествата, които и сега чистят същите райони – „Еф Си Си“, Бакс и „Астон сервиз“ (в момента чистят „Изгрев“, „Слатина“ и „Подуяне“), както и консорциум около фирмата „АЕС-Х“ (обслужва в момента „Илинден“, „Надежда“ и „Сердика“). Оферта има и от фирмата „Евроимпекс“, която и преди е имала договори с общината, а работи и с фирми, които осигуряват разделно събиране на рециклируеми отпадъци. Кандидат е и непознатият до момента консорциум „Аса София“, който включва фирма за автобусни превози и турска компания.

Очаква се договорите с фирмите, спечелили обществените поръчки, да бъдат подписани след началото на мандата на следващия кмет, отбелязва „Капитал“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ