БСП и Мая е вреден за София брак

иво сиромахов, валери найденов, мая манолова

Вчера стана ясно, че БСП ще подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

„Проблемът на БСП е, че влиза с желанието да получи част от популярността на Мая Манолова за листата си. След това със сигурност ще има доста разправии за разпределението на гласовете, ако случайно тя стане кмет на София“, посочи политологът Георги Киряков.

БСП като най-голяма партия ще бъде най-потърпевша от влизането в такива спорове, обясни той. Най-вероятно ще има някакво намаляване на гласовете за БСП за листата.

„Тази шарена подкрепа показва, че Мая Манолова се използва, за да се свали дългогодишното управление на ГЕРБ в София“, каза политологът Стойчо Стойчев.

По думите му макар да са се обединили, защото имат общ враг – ГЕРБ, все пак са хора, които досега не са могли да се разбират помежду си.

„Те не дават обяснение какво ще правят на втория ден след изборите, по какъв начин ще управлява Мая Манолова този град. Такива неясни мнозинства в общинския съвет са изключително проблематични от гледна точка на отговорността“, допълни още Стойчо Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Според Киряков на този етап е малко вероятно да се стигне до обрат в управлението на София.

„Най-вероятно на втори тур Йорданка Фандъкова ще спечели изборите, въпреки че трябва да имаме едно на ум, защото кандидатурата на Мая Манолова е доста популярна“, заключи политологът.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ