ВМРО подарява книгата „Левски в детските очи“ на 535 първолаци

klas13092019

За четвърта поредна година се провежда инициативата „С книжка в първи клас”, която се организира от ВМРО – Карлово в партньорство с Библиотека при НЧ „Христо Ботев – 1928 г.“ с. Столетово, общ. Карлово, издателство „Фют“ и фирми-спонсори.

Инициативата има за цел насърчаване на детското четене и запознаване с нашия национален герой. Зад успешната ѝ реализация неизменно присъства подкрепата на сърцати хора, бизнеса и издателство „Фют“ – фирмите „Боннер – Лилко Бочев”, „Орион – сем. Матееви”, ресторант „Карлово” – Станислав Богоев, „Лалев” и Цветя „Емили”, „Вега Принт” и София Стефанова.

535 първолаци от 14 учебни заведения на територията на Карлово и Сопот ще получат книжката „Левски в детските очи“, издадена по проект на Национален музей „Васил Левски”, Карлово с автор проф. Иван Стоянов. Заедно с книжката за Левски децата получават и по един брой от занимателното списание „Бърборино” на издателство „Фют”.
Инициативата „С книжка в първи клас” привлича множество съмишленица, както от страна на бизнеса в региона, така и от учителите, които с радост очакват всяка година детските книжки за първокласниците. С ежегодното си провеждане събитието се утвърди като значимо за училищата на двете общини, тъй като провокира интереса на децата към знание и вдъхновение.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ