Ангел Джамбазки: На 21 септември ще обявим кандидата на ВМРО за кмет на София

Ангел Джамбазки

На 21 септември ще стане ясен кандидатът на ВМРО за кметския стол на София. Това каза евродепутатът и зам.-председател на партията Ангел Джамбазки в предаването „Лице в лице” в отговор на въпрос дали той ще се кандидатира за столичен градоначалник.

„София има нужда от много повече сигурност и промяна в тази насока. Има нужда от сериозен разговор за незаконното строителство, гетата, замърсяването. Ние се готвим със сериозна листа и програма – имаме сериозен опит”, посочи Джамбазки.

Той призна, че редица хора са го убеждавали да участва в местния вот за столицата. По думите му, той не се колебае и решението му е взето.

Ангел Джамбазки коментира и евентуалната кандидатура на лидера на „Атака” и вече бивш коалиционен партньор Волен Сидеров за кмет на София. Според него националистите не са конкуренция на ВМРО.

„Става дума за ефективността на коалицията „Обединени патриоти”, имахме председател на парламентарната група (б.р. Волен Сидеров), който не се справи „блестящо”. Загуби се време, в което трябваше да бъдат отстоявани въпросите, с които „Обединени патриоти” влязоха в управлението на държавата”, каза още евродепутатът.

Зам.-председателят на ВМРО заяви, че през последните 12 години активно участва в политическия живот на страната и не се страхува от компромати покрай местния вот.

„Чул съм невероятни неща за себе си, прочел съм клеветнически, лъжливи неща за себе си. Търся си правата по съдебен ред. Който го е страх от мечки – не ходи в гората. Отдавна е известно, че такива мръсотии ще бъдат използвани и всеки трябва да бъде подготвен”, заяви политикът.

Джамбазки заяви, че ВМРО няма нищо общо с шпионския скандал покрай движение „Русофили” и всички хора, които слагат окончания като „-фили или –фоби” на партията са неграмотни. „Ние винаги сме били умерени в желанието си да защитим българския интерес. Тези хора заслужават да бъдат разследвани и да получат наказание”, допълни той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ