Проф. Иво Петров влиза в листата на Фандъкова

Йорданка Фандъкова, Проф. Иво Петров

Един от най-утвърдените кардиолози у нас – проф. д-р Иво Петров, които е медицински директор е на “Аджибадем Сити клиник Сърдечно-съдов център” ще е второто ново име в листата за общински съветници на ГЕРБ в София. Той бе представен от столичния кмет Йорданка Фандъкова на проверка на ново оборудване в Първа МБАЛ – София.

Проф. Иво Петров се съгласи да се включи в екипа ни с идеи, като един от най-добрите мениджъри и лекари у нас, обясни Фандъкова на представянето му.

Като лекари правим всички възможно за своите пациенти, а когато имаме подкрепата на Столична община, това става още по-ефикасно. Много е направено, но и още много трябва да се направи, заяви проф. Петров. Обясни, че мисията му като лекар е да прави всичко възможно за пациентите си. „Имаме идеи от години за развитието и модернизирането на здравеопазването. Много е постигнато, но има и какво още да се постига. Моя мечта, но и на мои колеги и и съмишленици, за въвеждането на модерните електронни методики. Отдавна говорим за електронната лична карта, която още не е станала факт, аз смятам, че с усилието на общината и подкрепата на интситуциите това може да бъде постигнато и бих казал, че с подкрепата на директорите на болниците това може да бъде факт“, обясни целите си проф. Петров.

Фандъкова обясни, че само през последните 4 г. в общинското здравеопазване са инвестирани над 55 млн. лв. Това, което направихме през всичките тези години е една голяма промяна в общинското здравеопазване, каза кметът. и припомни, че през първите години се е наложило да спасяват общинските болници от приватизация. „Положихме много усилия да ги подкрепим и укрепим, да намерим добри мениджъри, които да ги управляват, защото почти всички бяха във фалит“, каза още Фандъкова.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ