Фандъкова прави детска поликлиника в София

Йорданка Фандъкова

Шефът на родилното отделение на „Майчин дом“ проф. Асен Николов влиза в листата на ГЕРБ за общински съветници

Детска поликлиника ще има вече в София. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на посещение в „Майчин дом“.

От няколко месеца водя разговори със здравния министър и вече е освободена сградата на бившия център по наркомании, вече е във владение на Столична община и започва работа по подготовката на първия в София общински детски медицински център, обясни Фандъкова. В детската поликлиника ще бъдат събрани специалисти в различни направления от общинските болници, които да направят цялостната диагностика на детето и оттам да насочат майката за лечение, а не тя да обикаля на сляпо, допълни тя.

Детската поликлиника ще е в район „Възраждане“, като предстои да се направи проект, да се ремонтира сградата и да се закупи оборудване.

Важно е и откриването на детската болница в София, зад която стоя като проект, каза още Фандъкова.

Тя посети родилното отделение на „Майчин дом“ и бе впечатлена колко млади хора работят в него. Това е клиника с дух, похвали кметицата и разказа, че самата тя е раждала в същата болница, но беше впечатлена от родилното отделение сега. Фандъкова разгледа и нова апаратура за дистанционно проследяване на тоновете на бебето и маточните контракция във втората половина на бременността. В момента родилките трябва да ходят за това в болницата, но следенето на тоновете вече ще може да се прави дистанционно от дома, особено при по-проблемни бременности, като на монитор в болницата лекар ще следи всичко в реално време.

Най-много бебета на София се раждат тук и „Майчин дом“ е пример и лидер във въвеждането на технологиите и иновациите, похвали Фандъкова. Тя благодари на шефа на родилното отделение проф. Асен Николов и за иновациите, и за невероятния му екип. И го покани в листата си за общински съветници, да бъде част от иновативния екип на Столична община. Професорът е доказан авторитет, експертиза, опит и възможност да защитава интересите на гражданите на София като цяло, той е един от националните консултанти по акушерство и гинекология, обясни решението си Фандъкова.

Проф. Николов й благодари за честта. Г-жа Фандъкова е изключително достоен човек и кмет, който е доказал своята ефективност в досегашното управление, върна жеста той. И разказа, че досега е участвал в общинската комисия по асистирана репродукция, по която вече има родени бебета.

„Майчин дом“ вече има борд от настоятели, където е и кмета Фандъкова. Тя е човек, който направи много неща по време на мандатите си, каза и шефът на болницата проф. Иван Костов. И похвали кметицата както за общинския фонд за ин-витро, така и за това, че е организирала първия мащабен скрининг за рак на гърдата, в който са участвали над 7000 учителки. Откриване на клиника за хирургия на рака на гърдата планират в „Майчин дом“, съобщи проф. Костов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ