Ангел Джамбазки: ДПС ще купува цигански гласове, за да вземе и София! Няма да им я дадем

ангел джамбазки

Ангел Джамбазки е готов да се откаже от евродепутатското си място, ако бъде избран за кмет на София. На въпрос дали ще наусне Брюксел, той отговори кратко: „Без съмнение“.

Пред БНТ зам.-председателят на ВМРО демонстрира готовност да решава проблемите на столицата. Посочи, че е бил 8 години общински съветник и познава нещата, които тревожат столичани. От думите му стана ясно, че акцент ще бъде периферията на София.

,,Ще говорим на хората на ул. „Президент Линкълн“ в кв. „Овча купел“, която няма осветление. За хората от Старопланинската яка, които още нямат канализация. Говорим на тези хора, които очакват от кмета да свърши тези битови неща, които години не са направени. ВМРО се отнася отговорно към всяка една изборна позиция. Градът има достатъчно проблеми. Не участваме в никакви уредени мачове, искаме да решим въпроси, които сме поставили в София“, коментира Ангел Джамбазки.

Джамбазки посочи и ромския проблем и заяви, че ДПС се опитва да вкара свои общински съветници, като купува ромските гласове. „Ще се борим да спрем това, само ние повдигаме този проблем“, категоричен е  най-рейтинговият ни евродепутат.

Междувременно лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов е убеден, че Джамбазки е най-подготвеният кандидат за кмет на София заради сериозния си политически опит. Каракачанов коментира, че „джавкането“ между другите кандидати е омръзнало на хората.

,,Аз не ползвам охрана и ходя свободно сред хората и ги заговарям,знам проблемите им“, коментира той.

,,Дами и господа, един политик няма нужда да е ляв или десен, той трябва да знае проблемите и да може да ги решава. Джамбазки беше общински съветник 8 години. Той е най-подготвеният политик във ВМРО.  Има вече опит и като евродепутат. Искаме млади и енергични хора, които знаят проблемите“, каза още Каракачанов.

На въпрос, че Ангел Джамбазки е вечният кандидат за всеки пост лидерът на ВМРО отговори иронично:  „Освен това навърши и 40 години, готов е за президент“, но добави: „Президентските избори са след две години, тогава Джамбазки ще е в половиния си мандат като кмет. Не, няма да го издигаме за президент“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ