СРАМ: Мая Манолова помогнала със становище Полфрийман да излезе от затвора! Защо мълчи?

Полфрийман

Журналистът Димитър Байрактаров направи на нищо кандидат-кметицата на София Мая Манолова.

Оказа се, че в биографията й се е появило поредно черно петно – освобождаването на австралийския убиец Джок Порфрийман. В качеството си на омбудсман Манолова внесла дълго становище в защита на скандалния закон, разрешаващ такива като австралиеца да излизат рано-рано от затвора.

ЕТО ПОСТА НА БАЙРАКТАРОВ

Ситуацията с промяната на закона, чрез който е освободен Джок Полфрийман е отвратителна! При разглеждането на закона в правна комисия правосъдния министър заявява, че “ Направените в хода на процедурата предложения са отразени и имаме подкрепа и от всички заинтересовани институции и в същото време и от неправителствения сектор. “

Неправителствения сектор се представлява от сдружението на убиеца Джок Полфрийман, което внася две становища. Според регистъра сдружението е със седалище и адрес на управление в Централен Софийски затвор. В публичния регистър не фигурират документи как точно е станало учредяването и кой е разрешил адресът на Централен Софийски затвор да се ползва от частно юридическо лице. Законът е приет два дена преди края на 43 Народно събрание на 25.01. 2017 г.

Законът е подкрепен и от омбудсмана Мая Манолова, която внася дълго становище! Сега същата се прави на ударена!

Документите сочат, че единствено прокуратурата е реагирала адекватно и се е противопоставила аргументирано със становище до правната комисия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ