Ценко Чоков на свобода срещу 200 бона, ето какви ги върши в момента

Ценко Чоков

Апелативният специализиран съд пусна на свобода Ценко Чоков срещу парична гаранция от 200 000 лева. Досега осъденият на първа инстанция на четири години и половина години затвор бивш кмет на Галиче беше под домашен арест, съобщава Трафик нюз бг.

Решението за по-лека мярка за неотклонение е подписано с особено мнение от съдия Костова.

Така Чоков ще спокойно да води предизборната си кампания за местните избори в Бяла Слатина.

Кандидатурата му за кмет и водач на листа беше внесена от местната коалиция Новото време, в която влизат едноименната партия, НДСВ и ДПС.

Долгогодишният управник на Галиче се прицели в по-голямата община, докато съпругата му Цветелина Нелова ще се опита да се пребори за кметския стол в селото, където мъжът й управлява повече от 20 години.

Чоков се оплакваше от здравословни проблеми и дори идваше на делата с инвалидна количка.

Той разполага с медицинска епикриза, според която страда от диабет, полиневропатия, остра язва, дискова болест и урологично заболяване.

На 10 май тази година той беше осъден от Специализирания наказателен съд на 4 години и половина затвор за отвличане, побой и палеж на автомобил, а синът му Мартин Чоков и още двама негови приятели получиха по 4 години.

След като съдът реши, че бившият кмет може да изтърпява домашния си арест в селото, а не както досега в София, той се премести в родното си Галиче.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ