Фандъкова: Изграждаме Биотехнологичен парк в София за нови технологии и изследвания във фармацията

Йорданка Фандъкова

Планираме изграждане на Биотехнологичен парк и привличане на стратегически инвеститор в сферата на фармацията и здравните грижи. Това са две от задачите в програмата ми за развитие на София в следващите години“. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София от коалиция ГЕРБ-СДС, по време на среща с екипа на компанията „Фармалекс“, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

„Проектът за Биотехнологичен парк е предложение, което идва от Вас и с подкрепата на компаниите от сектора, ще успеем да го реализираме“, каза тя. В Биотехнологичния център ще се развие иновативна среда за изследвания и нови технологии в сферата на фармацията, биотехнологиите и здравните грижи.

„Фармалекс“ е българо-немска фирма, която наскоро разшири своята дейност в София като отвори нов офис, в който работят химици, биолози и фармацевти. От компанията обясниха, че част от младите хора са учили и работили в чужбина, но атрактивните работни места и възможностите за реализация са ги мотивирали да се върнат в София.

По време на срещата бяха обсъдени и мерките за подобряване на чистотата на въздуха – смяната на печките на дърва и въглища на 1/3 от домакинствата, които сега се отопляват по този начин с по-екологични и рестрикции за автомобилите, които замърсяват. Фандъкова представи и проекта за Зеления ринг – линейни паркове и велоалеи по старата жп линия. Планът за първия етап, от гара „Пионер“ до „Слатина“, е готов и догодина може да започне реализацията му.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ