Падна първият за годината сняг на Балканите

Сняг

Лошото време, което обхвана Балканите през последното денонощие, доведе и до падането на първия за сезона сняг в региона, отбелязват македонските средства за масова информация.

Порталът Press 24 съобщава, че след драстичния спад на температурите с повече от 10 градуса по Целзий в планинита Яхорина и Белашница в Босна и Херцеговина се е образувала снежна покривка, макар че според синоптиците тя няма да се задържи. Термометрите в региона са паднали до минус два градуса под нулата.

„Планините в Черна гора побеляха“, предаде електронната медия „24 Инфо“, като уточни, че е паднал сняг в планината Дурмитор. През следващите дни в страната се очаква променливо облачно време, допълни медията.

Само за няколко часа Северното Адриатическо крайбрежие и Горски котар в Хърватия бе обхванато от лошо време, придружено с интензивни гръмотевични бури и наводнения, съобщи по-рано македонското електронно издание МКД.

Бурните облаци се насочват по-широкия крайбрежен район, така че в Хърватия се очакват още силни бури, предупредиха синоптиците. В цялата страна е в сила жълт предупредителен код.

Силни гръмотевични бури и ветрове удариха и столицата Загреб в четвъртък, като части от града се оказаха под вода. Проливни дъждове засегнаха също и Задар и околностите му.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ