Снимката, която разплака България: Бащата на убитата от Северин журналистка показа най-тъжната гледка

Заснемане

Вчера се навърши точно една година от убийството на телевизионната водеща от Русе Виктория Маринова. Роднини, колеги и приятели се поклониха пред паметника ѝ, изграден от скулптура Дилян Хубанов.

Междувременно бащата на Виктория – Георги Маринов, показа некролога на дъщеря му. Това той направи в личния си фейсбук профил.

На жалейката пише:

„Целият ти жизнен път беше изпълнен с доброта, обич и всеотдайност към хората. Ние никога няма да те забравим!“.

Тежкото престъпление подтикна близки на жертви на убийства в цялата страна да поискат законови промени, за да не могат самопризнанията да намаляват присъдите.

Лобното място на Виктория – кейовата стена край Дунав вече е осветено и под видеонаблюдение, финансирано от роднините ѝ.

Убиецът Северин Красимиров, вместо доживотен затвор, получи 30 години лишаване от свобода, заради процедурата по съкратеното производство.

Роднините ѝ станаха инициатори за внесените от народни представители предложения за законови промени, сред които да отпадне съкратеното следствие при умишлено причиняване на смърт.

Законопроектът беше приет на първо четене в парламента. Това удовлетворява близките на Виктория, но опасенията им са дали ще се приемат всички промени.

„Едно от най-важните неща, които поне в духа на тези изменения трябва да бъде – не да се приемат фактите, които следствието и обвинението предлагат, а да се стигне до признание на вина, тъй като в настоящия етап извършителят на деянието признава фактите и обстоятелствата, но не признава вина“, каза Румен Максимов.

„По отношение на наказанието считам постигнатото за успех. Но от ден първи и пред всички медии аз повтарям, че това всъщност е следварително, т.е. колкото и да увеличим наказанията, дори и да направим смъртни наказания, ние няма да решим проблема.

Създадохме едно такова поколение – оскотяло, опростачено. Аз обвинявам за тази ситуация обществото и себе си“, изтъква Свилен Максимов.

За да провокира хората към добри мисли и дела, в памет на Виктория беше създадена и фондацията „Направи добро за непознат“.

Следващата инициатива е благотворителен концерт в началото на декември.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ