Слабаков попиля главния секретар на ромите: Аз съм „Почетен мангал“, ти лъжеш като циганин

Андрей Слабаков

Нито Александър Урумов, нито ВМРО имат нещо общо с паниката в Сливен, заяви в ефира на Нова телевизия евродепутатът от ВМРО Андрей Слабаков. Той бе гост в предаването „Неделята на NOVA“ заедно с главния секретар на ромите в България Петко Асенов.

Андрей Слабаков определи случилото се в ромските махали на Сливен, Карнобат и Ямбол като абсурд. „В конкретния случай има някакъв абсурд. В концепцията на Красимир Каракачанов за хората, които не желаят да се образоват пише, че трябва да има глоби за тези, които не пращат децата си на училище, а не обратното”, коментира Слабаков.

Той допълни, че напрежението от публикация в интернет определи случилото се като терористичен акт. „Това се нарича терористичен акт в интернет. Терорист не е само човек, който се опасва с динамит и се гърми на площад „Народно събрание”. Те трябва да бъде намерени и осъдени. Най-големият проблем е, че по-голямата част от ромските общности са неграмотни и полуграмотни”, заяви още евродепутатът.

В основата на паниката в Сливен и други градове стоят доста хора на много високо ниво, заяви в ефира на NOVA Петко Асенов, главен секретар на ромите в България. Той излъга като дърт циганин, че голяма част от ромските махали гласували за ВМРО. И каза, че Слабаков е избран с ромските гласове.

„Циганските гласове в цяла България за ВМРО са 400. А мен ме избраха с 10 000. Иначе е готино, харесва ми, че циганите са с ВМРО. Радва ме, че се говорят такива глупости. Аз искам да бъда мангал, не циганин. Имам даже почетна грамота, на която пише „Чист мангал“, разсмя се истински евродепутатът.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ