Листите в София са като глисти за кандидат-кметовете! На Мая й готвят червен Биг Брадър

59

Предизборната кампания е в точка на кипене. Повечето имена на кандидатите за кметове казват много неща. Е, някои не толкова, но все пак.

Листите с общински съветници обаче са пълни с мистични фигури. Едни никой не познава, други са с печална слава, но пак се бутат за шепа народната любов под формата на някой и друг глас на 27-ми октовмри.

Листата на ГЕРБ е любопитна. Йорданка Фандъкова дори твърди, че тя сама я е наредила.

Прави впечатление не само наличието на сериозна гражданска квота, но и на някои партийни парашутисти, които бързо-бързо смениха боята и вече са от ГЕРБ. Например съветникът Стефан Марков от ДБГ (партията на Миглена Кунева и Даниел Вълчев) вече е минал към ГЕРБ и се е сдобил с избираемото 19-то място в листата. На какво се дължи този политически плонж, той трябва да обясни, ако въобще някой се сети да го пита. Интересното е, че бившата му партия се явява на тези избори, при това като гръб на Мая Манолова, но Марков явно е сметнал, че шансовете са нулеви и се е преориентирал политически. Метаморфоза един вид.

Друг куриоз е Прошко Прошков – 22-ри в листата на ГЕРБ. В завършилия мандат Прошков беше избран от Реформаторския блок от квотата на ДБГ. В средата обаче напусна Кунева и си остана нещо като независим. Политическата биография на Прошков е интересна – през 2011г. беше кандидат за кмет на София от ДСБ, след това мигрира към Кунева, а днес вече е целувал ръка за прошка, за да се влее в ГЕРБ.

БСП пък залага на добре познати лица от партийната номенклатура. Там граждани няма. Или ако ги има, са доста назад. Първите десет места са по абонамент на принципа роднина-милиционер. В челото са наследниците на известните червени фамилии Такови и Дакови. Около тях е и Николай Николов, доведен син на червения шаман със затихващи функции Юри Асланов. Позициите напред се допълват от двама-трима партийни апаратчици от „Позитано“. Твърди се, че тяхната цел в новия СОбС е да следят дали лидерът на БСП –София Калоян Паргов не са заиграва прекалено много с ГЕРБ, както беше до сега и евентуално да държат под натиск Мая Манолова, ако кюстендилската картечарка вземе, че спечели изборите.

Демократична България, ребрандирана на ДеБъ, заради разпищолената приятелка на кандидат-кмета, разчита на протестърско-грантови всеядни политици. Водач е бившият съдия Методи Лалов, който няма никакъв опит с местната власт, но е нахъсан да я променя. Следва го варненския архитект Игнатов (също така кандидат за кмет), който има претенция да променя радикално целия град, нищо че очевидно никак не се чувства на мястото си в София. Другите кандидати са още по-интересни – Владислав Панев от зелените. Той съвместява зелените си убеждения със строителна дейност и изкупуване на апартаменти из София. Следват боркинята за животните Марта Георгиева (тя много обича кучетата, но не гледа куче в дома си на ул. „Солунска“) и протестърът Иво Божков, който весели здраво СОбС. И някъде там е и зеленият олигарх Тома Белев, заради който Витоша е на това дередже.

Въобще листите се очертават като истински глисти за кандидат-кметовете…


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ