Защо ДеБъ така демократично погреба Иванчева!? Или който влезе в затвора, не е с нас?

десислава иванчева

В България има един-единствен човек, пострадал от политически репресии. Или поне може да се води за такъв – осъдената на 20 години затвор за опит за подкуп протестърска кметица Десислава Иванчева.

Интересно е, че днес тя отново е на избори. Този път срещу хората, които някога я издигнаха – Вапцаров, който е шеф на ИК на Мая Манолова, вечният ляв кандидат Георги Кадиев и цялата ДеБъ.

За първият е ясно, че гледа накъде духа вятъра. И гледа да се понесе на него. А от Мая добре духат…кинти. Георги Кадиев си е такъв. Той е с някого, докато има полза от него.

Какво се случва обаче със славните кандидати от Демократична България? Надушиха кокала и изоставиха принципите си. Защото един от тях беше да се борят докрай за Иванчева. Но не, и когато се опитва да копае в лехичката им.

Иванчева направи и невъзможното, за да се кандидатира за кмет на София, въпреки натиска в ЦИК. Явно на този натиск са разчитали и на ДеБъ. Защото, когато все пак Иванчева получи документи, те реагираха първосигнално. По грантовски!

Нападнаха я!

Иванчева цепела вота е главното обвинение. Сякаш не си го нацепиха сами. Схемата вече е ясна. „Амбриажите“ от „Спаси София“ да смучат младежки вот, ДеБъ – жълтопаветен и накрая да обединят всичко в СОбС. Перфектна схема за пленяване на град. Не, че ще стане, но колкото, толкова, би казал Мечо Пух от „Раковска“.

На тази схема обаче не й трябваше Иванчева. Първо ще дръпне 10-20 хиляди гласа. И второ не е приятно да засдтанат жълтопаветник-затворник-жълтопаветник-затворник. Затова тези от ДеБъ искаха повече дори от Пеевски Иванчева в затвора. И след като не го получиха, просто я погребаха. Демократично! Поне така се държат с нея, като с умрял – или добро или нищо. В случая – нищо!

Ех, Иванчева, Иванчева, защо не си стоя във фризьорския салон…

ПП: Хайде на бас, че след тези избори, нови отломки от ДеБъ ще последват съдбата на Десито!?


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ