Мая сложила кума на дъщеря си да пази Радев и жена му! Гардът – уволняван за пране на пари

53

Изключително любопитна среща изскочи от предизборния воаяж на Мая Манолова. Стана ясно, че лявата претендентка за кметския стол на София е засечена на една маса не с кого да е, а с обвития в скандална слава служител на Националната служба за охрана Станчо Станев.

Двамата разговарят приятелски заедно с активисти на Манолова докато обсъждат стратегията си за предизборната надпревара. Фигурата на Станев до тази на Манолова, обаче е озадачаваща! Всъщност не съвсем.

През ноември 2012 г. в ГДБОП е получена справка от службите за сигурност на Германия, в която се посочва че при наблюдението и контрола на членове на албанска организирана престъпна група са установени разговори с ползвател на български абонат на мобилна мрежа. Албанската група се занимава с трафик и разпространение на наркотици, а ангажиментът на българския абонат е била да съдейства за легализиране на получени от тази дейност парични средства.

В справката германските служби за сигурност искат от ГДБОП установяване на ползвателя на българската СИМ карта. При извършената проверка от ГДБОП се установява, че посоченият номер се ползва от някой си Станчо Станев, служител на… българската НСО!

Станев е роден на 13 юли 1967 г. в Стара Загора. Завършил е ветеринарна медицина в Старозагорския университет (едва ли има по-добра образователна квалификация за НСО). Постъпва в службата през 1995 г., където е в екипите за лична охрана на президентите Желев и Стоянов, премиера Станишев, както и в звеното, отговарящо за подготовката на новоназначените служители.

След като ГДБОП уведомява ръководството на НСО за получената информация, допускът до класифицирана информация на Станев е отнет и той закономерно е освободен от НСО през януари 2013 г.

Както обаче често става в България, вместо Станев да бъде разследван и съден за сътрудничеството си с албанската мафия в Германия и той да не може да си намери работа, където и да било в службите за сигурност на страната ни, той обжалва заповедта за отнемането на допуска му за класифицирана информация и освобождаването си от служба. Заповедта скоро е отменена от съда и Станев е възстановен на служба в НСО.

Служители в НСО, скандализирани от възстановяването му, предполагат, че това е станало с протекции на Сергей Станишев и Мая Манолова. Всъщност Станев живее на семейни начала с член на политическия кабинет на Станишев от мандата му на премиер. И о’чудо – той е кум на дъщерята на Мая Манолова.

Ралица Манолова се венча през 2016 година за Мартин Мирчев. Сватбеното тържество бе в СПА комплекс в Кюстендил. Който забележете е съсобственост на човекът, който натисна БСП да я подкрепи днес за кмет – Кирил Добрев. Та тогава кум е въпросният Станчо Станев.

След възстановяването си на служба Станев получава и допуск до класифицирана информация, издаден от НСО, която извършва самостоятелно проучването на служителите си. Как и защо се е случило това, трябва да отговори бившият началник на НСО, а днес генерален консул в Санкт Петербург Ангел Антонов.

С влизането си в президентството през януари 2017 г. Радев изисква от тогавашния началник на НСО Ангел Антонов да назначи за началник на първи отдел… именно Станчо Станев! Отделът отговаря за личната охрана на президента и неговата съпруга, Десислава (която не е ясно защо е под охрана), както и за охраната на сградата на администрацията на президента. Защо президентът Радев настоява именно Станев да отговаря за неговата охрана и сигурността? Отговорът търсете в Кюстендил…


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ