Каракачанов: Грантовите протестиращи, дето затварят София, по-добри ли са от футболните хулигани?

красимир каракачанов

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира след заседанието на Министерски съвет арестите на футболните фенове от мача България – Англия.

„Похвално е, че полицията не е използвала сила“, заяви той и предложи на журналистите да се огледат в агитките дали сред тях няма занимаващи се с други неща.

„На стадиона човек отива да гледа спорт. Негативна енергия не трябва да се изхвърля по този начин“, каза Каракачанов и заяви, че не трябва него да го питат защо стари познайници са били на стадиона.

„Аз винаги иначе съм настоявал за по-строги санкции за футболните агитки“, заяви той и попита ще бъде ли подкрепен, ако предложи по-строги санкции за „красивите“, които блокират София, страната, възпрепятстват българските граждани, визирайки грантовите протестиращи, главно от ДеБъ-коалицията.

Каракачанов коментира като заяждане изказването на президента Румен Радев, че държавата ни е като футбола.

„По-хубав ли беше футболът ни по времето на правителството на Сергей Станишев или на Орешарски“, попита вицепремиерът. Той обясни, че не е специалист, но уточни, че от 10 години на мач не ходи, защото не иска да си губи времето, тъй като българските футболисти нямат сърце. Според него основният проблем е в липсата на финансиране на детския и юношеския спорт. „Преди тренираха, но сега какво се получава- ако бащата е по-богат, детето играе, но ако е беден – детето стои на пейката“, добави той.

Вицепремиерът заяви още, че ако няма развитие по темата „Гоце Делчев“, Македония ще си стои в антрето.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ