Човек на кмета Икономов повече от скандално: Ски-зоната превърна Банско в призрачен град

Георги икономов, атанас камбитов

Много странно изявление направи във Фейсбук разсилния на кмета на Банско Георги Икономов – Георги Ангелов. Според него построяването на ски-зоната над града е превърнала курорта в… „призрачно място“!

Това означава ли, че кметът Икономов пристава на еко-талибаните и започва чрез протежетата си война срещу хората, които искат Банско да се развива като световен ски-курорт!?

Ето какво написа Ангелов:

С построяването на ски зоната от Юлен целият поток от туристи се премести в района около Начална станция, а площадът и голяма част от града замря, много местни хотелиери фалираха и затвориха врати.

Беше призрачен град от празни механи, хотели, ресторанти и магазини. Това се случваше пред очите на Сдружението за Община Банско, от което дълги години нищо не правиха, за да съживят бизнеса на местните банскалии – гледаха само техните интереси на ски зоната.

Още по обиждащо за банскалии бе, че същите хора от Сдружението построиха свои хотели и ресторанти, като още повече оглозгаха бизнеса на местните. Така се грижеха за нашето бъдеще.

Георги Икономов върна живота в града с редица фестивали, концерти и събития. Банско оживя и лятото и до ден днешен се бори с опитите за олигархия на местно ниво.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ