Кандидат-кмет за „Младост“ посочи откъде точно ще изгони циганите и за какво ще поиска 57 млн. лв

мария цветкова

Да се кандидатирам е голяма отговорност. През последните години „Младост“ е град на автомобилите. Искам да предложа решения за разрешаване на проблемите,  с тези думи започна интервюто си в предаването „Денят на живо с Наделина Анева“ по Канал 3 кандидатът за кмет на район „Младост“ от ВМРО на Местни избори 2019 Мария Цветкова.

Презастрояването е знаков проблем, но не е само той. Проверихме – има 117 дка потенциално опасни за застрояване. Ние от ВМРО предлагаме да се инвестират 57 млн. за откупуване на земите, които предстои да бъдат застроени, на терени на частни собственици. Да се обезщетят собствениците, да бъдат общински и да бъдат облагородени. Ще бъдат само за озеленяване, да не може да се строи на тях. Ще се направят необходимите сметки в бюджета, за да се реши този проблем, увери Цветкова.

Проблемът с пътната мрежа и транспорта също е голям. Липсват тротоари, междублоковите улички трябва да се реновират. Проблемът може да бъде решен с нов булевард, свързващ „Цариградско шосе“ с Околовръстен път. От „Ал. Малинов“ има Т-образно кръстовище – оттам може да се направи път към „Горубляне“, заяви Мария Цветкова.

Обществени многоетажни подземни паркинги, за да не се спира на тревните площи. Замърсяването също е приоритет. Няма да има допълнителни такси, ще бъдат предвидени допълнителни средства в бюджета. На тротоарите трябва да има колчета, за да не се паркира. Решението е обществени паркинги и контрол за спазване на наредбите. Ред и сигурност е основната точка в програмата на ВМРО, допълни тя.

Да има повече патрули в „Горубляне“ и „Полигона“ също, не само в частите на „Младост“. Събарянето на незаконните цигански постройки, особено на Околовръстния път в посока „Горубляне“ и край парк „Въртопо“, сподели Цветкова.

„Топлофикация София“ е пред фалит. Трябва да бъде образувано ново дружество или това да се преструктурира. Но не трябва да бъде за сметка на абонатите, не трябва да се вдигат цените, заяви Мария Цветкова.

Важен акцент в нашата програма е образованата раждаемост. Финансиране на младите образовани семейства, за да отглеждат децата си на територията на столична община. За средно образование ще има една отпусната сума, за бакалавър – друга. Ще има и за всяко следващо дете, завърши тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ