Рупорът на Бойко: Този от ДеБъ, дето се изгаври със загиналите евреи, е просто глупав

Тома Белев

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков очаква реакция от „Демократична България“ във връзка с коментар на своя кандидат за общински съвет на София Тома Белев. 

Рупорът на Бойко Борисов се възмути от изказването на Белев във фейсбук, което крие антисемистични виждания.

„Най-евтино са пътували евреите в конските вагони – напълно безплатно“, е написал Белев. Според Биков пък това поражда въпроси.

„Проследих само последващата дискусия, в която Белев беше убеждаван с разумни аргументи да се извини за глупостта, която е написал и той категорично отказа да го направи. Не зная дали е антисемит, но очевидно е глупав и говори с чувство за непогрешимост. А всички антисемити са глупави и говорят с чувство за непогрешимост. Затова в случая глупостта не е оправдание“, коментира Биков.

„Въпросът дали Белев знае какво прави и говори вече не е само негов проблем, но и на формацията, която го е номинирала за изборен пост. „Демократична България“ е либерална формация. Тя е крайно чувствителна към подобни глупави, а и опасни изказвания“, коментира депутатът от ГЕРБ.

„Сигурен съм, че ако изказването на Белев беше направено от представител на друга партия, „Демократична България“ вече щеше да е заела ясна позиция. В случая с Белев, заемането на подобна позиция обаче е още по-важно“, смята още Биков.

По-рано през деня своето възмущение изказа и Александър Сиди от ВМРО.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ