Фандъкова разкри за рекет за над 200 милиона и призова Мая Манолова да не се крие зад…

йорданка фандъкова

„Булгаргаз“ продължава да рекетира „Топлофикация – София“. Въпреки това системата не е застрашена по никакъв начин. С Министерството на енергетиката работим в добро сътрудничество. Благодарение на това успяхме да намалим лихвите по задълженията на дружеството. Решения има и ние работим по тях. Това каза кандидатът за кмет на столицата от ГЕРБ-СДС Йорданка Фандъкова в ефира на БТВ.

Думите ѝ са по повод обвиненията в недобро стопанисване на „Топлофикация“ и натрупаните задължения от 200 милиона лева за последните две години.

В тази връзка, Фандъкова припомни, че „Топлификация“ бе върната на общината с дългове от над 500 милиона лева. „Решението за намаляване на задълженията на дружеството е това, че е обявена процедура за външен мениджмънт, който има задължение да инвестира в дружеството. Премахнахме лихвите по основните сметки на дружеството и това бе по мое настояване“, изтъкна още тя.

„Призовавам г-жа Манолова (Мая Манолова, кандидат за кмет) да си изясни отношенията с г-н Бойко Борисов“ – така Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София на ГЕРБ и СДС, отговори на обвинението на основния си опонент, че столицата се управлява не от кмета, а от таен кръг „Орлетата”.

„Не приемам да ми говори за задкулисие човек, който по времето на премиера Орешарски говореше срещу хората, сега да се крие зад тях“, подчерта Йорданка Фандъкова.

„За годините, от които съм кмет привлякохме инвестиции за около 4,5 милиарда лева. От началото на кампанията слушам внушения, без конкретика. Попитайте, г-жа Манолова, колко сигнала е подала в прокуратурата за нередности по обществени поръчки. Нито един! Това са внушения и лъжи. Познавате ме добре, аз не си служа с лични нападки“, каза кандидатът за кмет на ГЕРБ.

„Г-жа Манолова се опита да се оправдае за това, че има билбордове с моята кампания. Важният въпрос е кой плаща за това. Моята кампания се заплаща от партийните субсидии на ГЕРБ и СДС, които стоят зад мен. Г-жа Манолова казва, че гражданите плащат за нейната кампания, но това не дава ясен отговор. Моята е прозрачно и ясно финансирана“, подчерта Фандъкова.

„Поканих за новия мандат хора от гражданската квота. Поканих граждански кандидати, които са готови да работят за София“, каза тя. „Иска ми се да говорим за проектите и решенията за София,а не за компромати“, посочи Фандъкова.

По темата за недостига на места в детските градини в столицата, Йорданка Фандъкова заяви: „Аз първа поставих проблема с недостига на местата в детските градини и защитих финансирането за това. Построихме 100 нови детски градини. Осигурихме 17 800 нови места. София продължава да се развива За 10 години в столицата са дошли 250 000 души. Това са основно млади хора. В тази връзка имаме визия за развитието на града“, подчерта кандидат-кметът.

По темата за замърсяването на въздуха, Фандъкова заяви:

„Изпълняваме вече втора програма с конкретни мерки. За тези години успяхме да намалим 2,5 пъти емисиите с подмяната на градския транспорт в столицата. Безплатният транспорт е заложен в програмата ни при дни с много мръсен въздух, но заедно със спирането на автомобили, които замърсяват. Имаме и възможност след изграждане на системата за управление на трафика, можем да управляваме трафика и да има ефект от тази мярка“, стана ясно от думите ѝ.

„Съсредоточена съм в това да предлагам решения за София. Тя е с ясни и конкретни мерки и стремеж и конкретни проекти за икономическо развитие на града. Той трябва да продължи да се развива. Това е начинът градът да става по-богат. Успяхме да направим оферта и да привлечем инвеститор, който има интерес към зоната около бившия комбинат „Кремиковци“, каза Фандъкова.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ