Нинова призна: Мая е подписала, че ще работи за БСП! Ако не е на балотаж, ще подкрепя десен кандидат

корнелия нинова

Подписахме споразумение с Мая, в което пише с какво се ангажира да направи тя за нас и за какво ще работят общинските съветници на БСП. Имаме ясно подписани правила и политики. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на NOVA телевизия.

Ако подкрепеният от БСП кандидат за кмет на София – Мая Манолова, не стигне до балотаж, аз ще гласувам за промяната, каза Нинова, като поясни, че би дала вота си дори за десен кандидат. Това обаче няма да се наложи, така че сме спокойни, каза тя.

На въпрос колко пари ще похарчи партията за кампанията преди местния вот тя заяви, че пред Сметната палата са заявили 255 000 лева. И подчерта, че БСП не е плащала за билбордовете с лика на Манолова.

Нинова каза още, че никога не е мислила за излизане от политиката. „Съжалявала съм в някои моменти, но не съм мислила за излизане”, поясни тя.

Тя бе категорична, че няма да подава оставка, какъвто и да е резултатът за левицата на предстоящите местни избори. „Няма да позволя да разбиват партията по този начин. Още повече, през май догодина ни предстои избор на нов председател”, добави Нинова, подсказвайки, че нов бой от Бойко не може да я събори от поста.

Темата за парламентарни избори не стои по думите ѝ на дневен ред. Не е тема и дали иска да е министър-председател, защото в момента цялото внимание е върху местните избори.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ