ГРЪМ В ДЪРЖАВАТА! Сотир Цацаров: Знаем какво се случи с Лозан Панов в една сграда

цацаров

„Ще подкрепя кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, защото знам как работи и че не се огъна в най-тежкото време“. Така главният прокурор Сотир Цацаров защити кандидата за неговия пост по време на изслушването пред Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той направи обширно изказване близо 9 часа след началото на изслушването.

Главният прокурор отбеляза, че е работил достатъчно време с Иван Гешев и добави, че е дошло време, в което начело на прокуратурата трябва да застане прокурор.

В изказването си Цацаров отбеляза, че опитът да бъде превърната Десислава Иванчева в политическа емблема на една партия и най-вече в символ на неуспеха на прокуратурата и антикорупционната комисия не е успял. Лозан Панов трябва да се срамува за това, че не каза нито дума затова, че по улиците протече марш в защита на обвиняем, отбеляза още Цацаров.

Той коментира, че участниците в протестите са 2 категории хора.

„Едната протестира по лично убеждение. Никой не може да ги накара да харесат Гешев. Никой не може да ги накара да харесат Цацаров. Само че зад другата част от тези протести има гнусна политическа игра. Партия, която не може да бъде забелязана с кампанията си, я „спря“, за да протестира срещу Гешев. Лидерът на тази партия (бел. ред. бившият министър на правосъдието Христо Иванов) е фокусиран в прокуратурата, защото се провали във всичко, което му беше възложено. Гешев е поредният му провал“, категоричен беше Цацаров.

Той с ирония посочи, че Лозан Панов говори, като човек, чиято процедура е протекла „кристално чисто“, и „при пълна прозрачност“.

„Колегата Панов разчита на времето. Оставаме все по-малко хора, които знаем как протече неговата процедура. Аз бих задал въпроса по какво тази процедура се отличава от процедурата, когато бе избран председателя на ВКС. По какво тази процедура се отличава по предните. Тук не изключвам и тази, при която съм избран аз. Нямало е процедура или подобен случай“, коментира Цацаров.

Той посочи, че няма да каже какво друго се е случило по време на избора на Лозан Панов в „една друга сграда“.

„Няма да го кажа, не защото уважавам Лозан Панов, няма да го кажа, защото уважавам ВКС, съда, уважавам неговия председател – длъжността председател на ВКС“, каза Цацаров.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ