Министър от кабинета „Костов“: ДеБъ унищожава дясното, пригласяйки на БСП

муравей радев

Бившият министър в правителството на Иван Костов – Муравей Радев, е бесен неговото творение Демократична България, което унищожава дясното в България.

„Как да разберем подкрепата на уж десните НДСВ – партията на Сакскобурготски, или на ДБГ- на Кунева, за доскорошното ляво острие на БСП Мая Манолова? Да не би да не са чели приказката за вълка, който си сменял козината. Или са я чели, но…по- важно е да свалим ГЕРБ на всяка цена, после ще му мислим. После обаче няма какво да му мислят. Защото идва БСП на власт, сменя “модела” по начин до болка познат в буквалния смисъл, и за тях остава само да се залепят до нея. Ако ги приемат. Ако не – отново в опозиция. Заедно с ГЕРБ. Защото нали и те са “десни”. Има ли нещо по – безумно и по – жалко от това“, пита Радев.

Неколкократно публично изразих разочарованието си от “Демократична България”. И не само от това, че напоследък усърдно приглася на БСП. Лидерите ѝносят персонална отговорност за провала на Реформаторския блок в управлението, за неговото фактическо разрушаване, за безпринципното ново коалиране – няма ляво, няма дясно, за умишленото отблъскване на автентични десни формации, за проявеното политическо късогледство и измамно чувство за самодостатъчност, довели до провал на парламентарните избори и оставили без политическо представителство голяма част от градските избиратели. За мен основният виновник за разпарчетосването, както казвате, на дясното са именно лидерите му. И не само сега. Назад във времето лидероманията неведнъж е причинявала големи поразии. Сигурно и генът на десните хора има известен принос – по правило те са силно изразени личности с подчертано индивидуални характеристики, самостоятелни и независими хора, трудно понасящи задължителната партийна дисциплина“, произнесе присъдата си Муравей Радев.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ