Карлос Контрера, ВМРО: Най-належащо за новия СОС е да започне разработването на бюджета за 2020 г.

Карлос Контрера

В най-бърз порядък новият общински съвет трябва да започне разработването на бюджета на Столична община за 2020 г. Това не е прост въпрос и той не е свързан само с пари, а е важно какви политики и идеи ще се реализират.

Това каза в „Патарински LIVE“ по Канал 3 столичният общински съветник от ВМРО Карлос Контрера.

Има ключови проекти, за които трябва да се работи, и един от тях според Контрера е разширяване на северната дъга на околовръстното – което ще помогне на тези квартали и ще облекчи движението. Това е задължение на държавата, но ние като община трябва да убедим държавата, че това е приоритет.

Градът има нужда от много работа и усилия, категоричен е софийският съветник от ВМРО.

Карлос Контрера коментира инвестициите във ВиК сектора в София. Градът гони милион и половина жители, те имат нужда от комунални услуги. В момента имаме възможност да получим цялостно европейско финансиране по проекти за Кремиковци и Нови Искър. Тези проекти обаче трябва да бъдат защитени в Брюксел, това е очакването на тези два столични района. Тук е ролята и на кмета, и на общинския съвет, и на цялото правителство да убедят Брюксел, че това е ключов проект. Ще се даде възможност за развитие на тези райони и ще помогне на екологията, коментира съветникът.

Контрера разкри, че по темата за малките квартали има съвпадение с виждането на кмета Фандъкова.

Общинският съветник от ВМРО посочи също, че по темата сигурност има също припокриване на виждането за водене на политика с Йорданка Фандъкова, което е станало ясно след проведени официални срещи между първи и втори тур на местните избори. Това е и една от причините ВМРО да подкрепи именно нейната кандидатура за следващ мандат като кмет.

По думите му работа на общината е да гарантира базова сигурност за хората и то не само на централните места, но и вътре в софийските квартали. Има инструменти, включително и през бюджета на общината, как да се случи. Въпрос на воля и на работа е, коментира той.

От двамата кандидати на балотаж ние избираме г-жа Фандъкова и част от причините изброих. В крайна сметка ВМРО и аз като съветник сме работили с нея. Имали сме разногласия, но заедно бихме могли следващите четири години да реализираме немалка част от политическите програми на двете партии, заяви Контрера.

Що се отнася до другия кандидат – Мая Манолова – съветникът от ВМРО посочи, че не е успял да бъде убеден от посланията ѝ. Освен това този кандидат обещаваше всичко на всички, който каквото иска да чуе. Но много важна е всъщност позицията на Манолова за Истанбулската конвенция – тук крайно се различава от позицията на ВМРО. По всички теми за традиционното и консервативното явно ние сме в сблъсък с вижданията на г-жа Манолова, каза той. Контрера допълни още, че Манолова е крепител на правителството на Орешарски, което докара мигрантите у нас.

Карлос Контрера отново декларира, че мигранските центрове в столицата трябва да бъдат премахнати.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ