Фандъкова отговори на Манолова за касирането на изборите в София

йорданка фандъкова

Благодарна съм на софиянци, че не допуснаха градът да бъде използван за други цели, да бъде използван за трамплин за други лични политически амбиции. Това каза в кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за Сутрешния блок на БНТ.

„Изборите бяха много тежки. За съжаление през цялото време се сблъсквахме с факта, че се подменяше разговора за града, разговора за идеите, за проектите, с други цели, които нямаха нищо общо с изборите за кмет на София. Аз се опитвах да връщам този разговор, защото той е важен за града ни, за промяната на града ни.

Промяната не е просто лозунг, беше издигнат този лозунг. Хората разбират, че промяната има своята цел, своята посока и се постига само с много, много работа“, добави Фандъкова.

По думите и ангажиментът и отговорността и са много големи. „Още по-голяма в тази ситуация, в която получих доверието да продължим развитието на града, да продължим промяната на града. От вчера започнах реалната работа“, посочи още столичният кмет.

Фандъкова коментира искането на Мая Манолова и БСП за касиране на изборите. „Съдът ще прецени какви са аргументите и дали има основания.

Особено последната седмица преди балотажа, това състезание, се превърна в една битка със съвсем други цели. Стана ясно през това време, че Мая Манолова има съвсем друга битка, съвсем различни цели.

Тя ясно заяви своята позиция, още повече непрекъснато води битки на национално ниво и в момента продължава. Това е нейна тактика и стратегия и нейна работа. За мен са важни проектите за София. Когато някой загуби избори той оправдава своята загуба.

Не за първи път се иска касиране на избора за кмет на София, със сигурност съдът е този, който ще реши този спор“, обясни още тя.

„Това, което се видя в тези избори е, че хората се интересуват от града, от неговото развитие, от възможността да имат добра работа. Децата им да бъдат добри детски градини и училища, да имат добър начин за придвижване.

Това са приоритетите, които са заложени в моята програма. За радост видяхме, че в програмите на останалите опоненти и политически сили, които вече са част от Столичен общински съвет, тези цели присъстват, съвпадат.

Тези избори препотвърдиха, че посоката, в която развиваме София е правилна“, заяви кметът на София. Йорданка Фандъкова коментира и катастрофата на бул. Витоша, при която трамвай излезе от релсите.

„За съжаление тежък инцидент, при който пострада жена. Много се надявам бързо да може да се възстанови. В момента се водят следствени действия, след като приключат тогава ще разберем каква е причината, кой е виновен и разбира се той трябва да понесе своята отговорност.

Няма как да допуснем в центъра на града, пък и където и да е другаде да пострада човек.

За радост в този ден с много хора, все пак Господ ни е запазил. Всички версии се разследват. Веднага след като вече имаме отговор на това, трябва да се предприемат действия и по носенето на отговорност“, казва още Фандъкова.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ