Томислав Дончев: Имаме нови цели, които гоним, ще има сериозни промени

Томислав Дончев

Спечелихме изборите. Демокрацията работи, хората са се произнесли. Точка. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Да, има ефект на натрупване в местната власт. Имаме градоначалници с 10 години стаж. Има ефект на умора. Затова трябва да се прави обновяване и да се лансират нови идеи. Времената се менят. Ситуацията в страната е по-различна отпреди 10 години. Трябва да има еволюция в партията“, смята той. „Той трябва да е на висотата на обществените очаквания. Един политик трябва да генерира идеи и да има силата да заведе хората, там където обещава“.

„Носим отговорност на местата, където силните ни кандидати загубиха. Вотът бе мажоритарен“, призна Дончев.

Той припомни, че страната безспорно се развива. Но каза още, че трябва да се опитаме да надскочим развитието си дори в собствените си очи.

„За мен честният коалиционен формат е да се направи анализ на изборните резултати и да се прецени дали е възможно да се сглоби коалиция. Трябва да има теми, по които да има сходство, в противен случай правителството ще е слабо и подложено на атаки“, подчерта вицепремиерът.

Относно исканията за касиране на изборите, Томислав Дончев заяви: „Всеки, който иска това трябва да се обърне към съда. Изключително лоша практика е Изборният кодекс да се променя непосредствено преди избори, но и непосредствено след такива, докато емоциите още не са отминали. За мен основната тема е подготвеност на избирателните комисии. Защо не дори да има професионална насоченост. Трябва да се стремим да запазим хората с опит“.

„Имаме нови цели, които гоним. Ще има промени и те ще са сериозни“, каза още Томислав Дончев.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ