БСП предлага субсидията да стане 8 лева

корнелия нинова

Парламентарната група на БСП даде брифинг, в който негодува от отношението на министъра на финансите Владислав Горанов към журналистка на червената телевизия в кулоарите на парламента. Преди няколко дни в Народното събрание Горанов се обърна към журналистката с думите: „Ще говорим за каквото си искаме, а не за каквото ни питате. Ти говори за субсидията, защото ще спрат парите.“

„За първи път Горанов призна защо управляващите свалиха партийните субсидии. Цялата идея беше опозицията да бъде поставена на колене. Ще вкараме на предложение в следващия бюджет субсидията за получен глас да бъде осем лева“, обяви Александър Симов от БСП.

На въпрос на водещата на ПИК TV Ива Николова кога партията ще върне надвзетите субсидии, Симов заяви, че ще бъдат върнати в законоустановения срок. Депутатът добави, че разходите за изразходваните пари за телевизията са публични и могат да се видят.

Социалистът отказа да коментира номинацията на Сотир Цацаров за шеф на КОНПИ, като добави, че тя още не е коментирана и групата на БСП засега няма позиция.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ