Главният прокурор Сотир Цацаров разби падналите на колене пред Радев: Това се прави само пред Бог и в памет на загиналите

цацаров горанов капитал

Депутатите от „Обединени патриоти“ се срещат със Сотир Цацаров, за да решат дали да го подкрепят за шеф на КПКОНПИ.

Преди два дни депутатите от ГЕРБ, „Атака“ и Емил Димитров от ВМРО внесоха кандидатурата на главния прокурор за председател на Антикорупционната комисия. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обаче обяви, че това решение не е на всички Обединени патриоти и след разговора със Сотир Цацаров ще решат дали да застанат зад предложението.

ДПС пък обяви, че ще вземе решение дали да подкрепи Цацаров в пленарна зала, след като се запознае с концепцията му, но заяви изключително високото си мнение за неговия професионализъм.

Депутатите от „Воля“ също издигнаха кандидат за шеф на КОНПИ – Симеон Найденов, но с него никой не иска да се среща и разговаря.

Преди срещата Цацаров коментира номинацията си.

„Смятам в самата концепция да предложа конкретни и прагматични решения“, коментира Цацаров преди срещата с Обединени патриоти и добави: „Ако бъда избран, моята работа ще бъде предсеДател на комисията, а няма да бъде народен представител, затова и няма да предлагам промени в действащия закон за комисията.“

„Действащият закон има доста несъвършенства и в своята концепция и в изслушването в комисията няма да скрия моето мнение за изменения в закона“, заяви главният прокурор.

Той коментира и искането на БСП шефът на КПКОНПИ да се назначава от президента: „Предложението на БСП не е ново, то се роди още когато се създаваше антикорупционната комисия. Не мисля, че е най-положителен и работещ модел, в който единствено президентът избира и назначава членовете на комисията.“

„От вчера се извършват интензивни действия по повод смъртта на тригодишното дете. И в момента се работи. Иззема се документация, провеждат се разпити. От родителите на детето са иззети и предадени записи от телефонните апарати. Следват разпити на всички медицински специалисти в трите здравни заведения и назначаване на медицинска експертиза“, разкри главният прокурор.

„Днес ще бъде иззета и документация от личния лекар по повод данни за предишни заболявания на детето“, каза още Сотир Цацаров.

„Причината за смъртта на детето в Кардам е свързана и с недобрите битови условия в дома му. Поставени са силни препарати за борба с гризачи. Тези препарати са поставени в отвори, които са били в близост до леглото на детето“, обяви той.

„Според мен се коленичи в два случая. В единия случай, когато човек се моли на Господ, другият случай е, когато се отдава памет на загинали. Случая, към който ме препращате, не е такъв“, коментира Цацаров по повод протестиращите срещу избора на Иван Гешев, които коленичиха пред президента на България Румен Радев.

„ПИК“За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ