Патриарх Неофит: Най-искрени съболезнования за кончината на Стефан Данаилов

Патриарх Неофит

Поднасяме най-искрени съболезнования за кончината на големия български актьор и общественик Стефан Данаилов. Смъртта, която в един миг идва и отнема всичко, е тежък момент, когато думите са безсилни да изразят болката от загубата на един обичан от народа човек. Това се казва в съболезнованието на българския патриарх Неофит за кончината на Стефан Данаилов..

Стефан Данаилов остава в паметта ни като човек, който в битността си на министър на културата с лекота, желание и обич се трудеше за развитието на културата във всичките й сфери. Напусна ни актьорът, пресъздал изключително добре образа на Свети Цар Борис Първи в едноименния филм, пише Негово светейшество.

Благодарни сме за доброто му отношение към Светата Църква и за всички добри инициативи, свързани с връщането, реставрирането и съхранението на православните ни храмове и манастири, заявява предстоятелят на БПЦ.

„Отправяме молитва към небесния ни Отец да упокои душата на новопреставилия се Божий раб в селенията на праведните! Господ да утеши близките му в тези нелеки за тях дни, като им дарува сили да превъзмогнат скръбта от тежката загуба. Вечна и блажена да бъде светлата му памет“, пожелава патриарх Неофит в своето съболезнование за кончината на Стефан Данаилов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ