ГЕРБ скочи на БСП: Долу ръцете от бай Спас!

спас гърневски

Колеги на Спас Гърневски от ГЕРБ, както и симпатизанти на партията, скочиха в защита на депутата, след като днес от опозицията поискаха той да бъде отстранен поне за едно заседание заради репликата „Червени боклуци“.

Въпреки че Гърневски беше наказан с порицание и се извини за изказването си, това не беше достатъчно на социалистите, които продължиха да настояват от парламентарната трибуна за неговото отстраняване.

Припомняме, че повод за репликата на Спас Гърневски беше безумното поведение на червените депутати, които снощи обградиха парламентарната трибуна, докато се приемаше бюджета за НОИ за догодина и това принуди Емил Христов да прекрати заседанието.

От БСП традиционно са скарани с дебатите, свикнали на четене на соц доклади, и не им е ясно, че това е най-нормалното нещо в демокрацията. Българският парламент като цяло е доста стерилен, а в сравнение с британския, например, направо не е скучен. Политическите спорове с бурни аргументи са същината на демокрацията, която може да се види и в американския Сенат, и навсякъде, където се провежда истински дебат. С решението на Цвета Караянчева да бъде наказан Гърневски съвсем се орязва възможността някога българските граждани да станат свидетели на реална риторика, категорични са и анализатори.

Днес сутринта в опит за нагнетяване на напрежението и отклоняване на вниманието от гласуването на Бюджет 2020 от БСП поискаха отстраняването на Гърневски. Това предизвика възмущението на депутатите от ГЕРБ и на политически анализатори, които чрез социалната мрежа Фейсбук изразиха своята подкрепа към депутата.

Не само симпатизанти на партията, но и обикновени граждани са категорични, че Спас Гърневски е един от доайените на българския парламент и наложените му санкции са напълно несъстоятелни. Наред с Георги Марков, Гърневски е един от най-изявените оратори в пленарната зала и винаги вкарва мъдрост и разум в дебатите, припомнияйки ключови моменти от политиката по времета на прехода, убедени са герберите.

„И за какво ще бъде наказан? Че им е казал, че са червени боклуци? Ами не е ли истина, че са такива“, пита Люси Белинда.

„Поздравления за Спас Гърневски! Те не само са червени боклуци, но са най-отвратителните интриганти, крадци и престъпници“, коментира Веселина Георгиева.

„Подкрепям напълно г-н Спас Гърневски… и го поздравявам. Някой трябваше да каже на дебилите истината в очите. Честно и достойно“, пише Мати Видинов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ