Джамабзки: Несериозно е да се твърди, че сме поставяли ултиматум на ГЕРБ за субсидията. Без тяхното желание тя нямаше да стане 8 лв.

Ангел Джамбазки

Изказването на Даниела Дариткова, че сме им поставили ултиматум за субсидиите и бюджетът е нямало да мине, е несериозно. Без желанието на ГЕРБ това гласуване за субсидиите нямаше как да мине. Ако беше толкова лесно, щяхме да им поставим ултиматум да премахнем границата с Македония и вече българското знаем щеше да се вее на Охридското езеро.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, който коментира темата за партийните субсидии. „Трябва да казваме нещата честно, а не да се оправдаваме. Според мен решението за 1 лев субсидия беше някакъв наказателен вот от страна на ГЕРБ. Сега е очевидно, че има консенсус тази неправда да бъде поправена. 11 лева бяха много и хората справедливо се дразнеха. 8 лева е някакво добро начало. За мен е много по-важно да се обясни и да става ясно как се харчат тези партийни субсидии. Трябва да има таван на субсидията. Не може една партия да получава по 10-15 млн. лева на година, за да ги държи на влог или да прави дарения. Тези пари трябва да отиват само за политически дейности“, категоричен бе Джамбазки.

„Срещата на министър Данаил Кирилов с Джок Полфрийман е напълно неприемлива за мен. Това е доказан убиец. Тази среща е проява на лош вкус. Нелепо решение. Според мен това е някакъв натиск от страна на новите радикали, които са срещу АМ „Струма“. Те имат няколко медии и пресгрупи, където публикуват своите неомарксистки виждания. Всички тези организация се финансират грантово и са соросоидни. Тяхното знаме е Полфрийман. Един ден те са природозащитници и искат спирането на магистрала „Струма“, на другия ден са политически партии, после стават неправителствени организации. Онзи ден в Брюксел тичаха за петицията за АМ „Струма“, после дюдюкаха по хората от съдебната власт, призоваваха да се приеме Истанбулската конвенция. Това трябва да се спре, но финансирането им е сериозно. В предишния кабинет тези организации бяха превзели кабинета на правосъдния министър, който сега е един от лидерите ми“, заяви още Ангел Джамбазки.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ