Цяла улица в „Манастирски ливади“ пропадна, заради строеж! Хората наоколо – без ток и вода

21

Пропадна и улицата край строеж в „Манастирски ливади“. По-рано днес укреплението на новострояща се жилищна сграда не издържа и се срути. Инцидентът е в столичния квартал Манастирски ливади, район Триадица. Цялата зона е отцепена. На мястото са екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ (АПП) и зоната е обезопасена.

Забранено е преминаването по „Боянски водопад“ и „Шарл Шампо“, тъй като по-голямата част от са пропаднали и са опасни. Има вероятност срутването да продължи. В зоната от ЧЕЗ са спряли електрозахранването. Тама са и екипи на ДНСК и се правят огледи. Засега не е изясняна причината, поради която се е стигнало до пропадането на земната маса и част от пътя.

Предпирети са всички мерки за безопасност на живеещите около строежа, където в момента са кметът на район Триадица Димитър Божилов и заместникът му по строителство Христо Вълчанов. Той успокои живеещите наблизо, че до края на деня ще им бъде пусната водата и тока.

През септември 2018 г. пропадна строеж в Овча купел до бл. 412. Срутването погълна и част от улица и паркиран на нея автомобил „Фолксваген“.

Снимка: Столица.бг



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ